terharu +sebak

Friday, July 15, 2011
tadi kan masa kelas english ak menerangkan parts2 plants, mana satu leaves, mana satu roots, mana satu fruits pastu ak lukis la pokok kelapa sbg contoh pastu labelkan spy budak2 tau la tah la apa benda ak dok sebut2 ne.. budak kan dorang punya daya ingtan lgi kuat klu bab2 lukisan ne pluss dorang mmg suka melukis. pastu bila da penat mulut ak berbuih menerangkan ak soh la dorang salin apa y ak dok conteng2 kat white board. maka ak pun mengambil kesempatan memalaskan diri dgn duduk d kerusi smbil mengipas2 kepanasan ahahha. tgh dok rehat2 datang sorang budak ne jumpa ak. nama dy andi faris . budak ne mmg malasnya no 1. tapi malas2 pun klu ak tny bole jwb. so kira dy ne bnyk potensi untuk maju cuma kena buang huruf M kat dahi tuh ahhahaha ok balik crita tadi.. urm ak tgh dok rehat2 kan skali dtg la c andi faris bawak buku dan pensil jmpa ak... skali dtg2 jumpa ak trus dy ckp "cikgu ajar" dgn muka cute + muka y btul2 nak tahu .. waaaa terharunya ak huhu sebak pun ada.. ahahaha besa la terlampau touching tapi kmu tau ka perasaan y slama ne penat+geram+makan hati dgn perangai budak2 kelas ne y mmg x reti dgr cakap satu, duanya x tau ddk diam, 3 nya pemalas apa kerja ak bagi bukan nak buat, kurang pandai + pastu g skola main lumpur bukannya nak belajar huhuhh tapi bila dtg sorang budak jumpa ko face to face minta ajar x ko rasa terharu.. segala penat, geram, makan hati suma terbang.. huhu gara2 sorang budak jak.. so kepada y masih study termasuk ak bnyk2kanla jumpa cikgu korang or lecturer haahhaha serious dorang akn sgt terharu dgn kesungguhan dan semanagt kita nak belajar ehehhehe

huhuhuhu rabu mggu depan ak last da mengajar sedih la pla huhu
disebalik kerungutan ak + membebel ak +kegeraman ak tapi act ak enjoy dan gembira hari jumpa budak2 y ak bole marah ahhaha tett x la y kadang2 kenakalan dorang buat ak ketawa jugak hehehehe


p/s= klu ak boring ak bawak dorang cerita sal transformer + main tepak lol kadang2 jak bila habis da idea ak mao ajr dorang apa plus dorang da siap suma kerja ak bagi ahahhahaha =p

0 comments:

Post a Comment