Amazing DAY!!

Thursday, June 30, 2011
haha knapa ak mengatakan hari ini amazing day?? ahha sebabnya tadi masa kat sekolah, aku masuk kelas tahun 2 y paling tegar dengan kenakalannya.. nak suruh tulis sebaris ayat pun nak kena 1 jam huhuh bukan sekadar tegar nakal, tegar jugak dgn kelemahan otaknya huhuh bukan nak mengaibkan tapi ambil sebagai pengajaran. tapi pengajaran yang aku dapat hari ne adalah :budak-budak nakal memang bagus pakai reverse psychology.. hhehehe

4.10 pm: aku masuk kelas 2 akrab dengan basah kuyup sebab hujan la sgt lebat .da la x da payung huhuhu. masa masuk je suma dok diam kat meja.. aikk? heran jugak aku sebab biasanya klu aku masuk je kelas tuh haaa nampak budak terbang dr meja, dr kerusi, ada y terbaring kat lantai, duduk meyorok bawah meja dan seumpanya yang x mampu ak nak describe lgi sebab terlampau dasyat. so masuk-masuk je ak senyum la.. besa trademark ak ahhahaha
then suruh dorang buka buku activity eng year 2. ok la 3/4 buka buku. y lain suma jerit x da buku!!! pastu dgn automatic ak ckp haaaa y x da buku keluarkan buku kecil (dorang x paham buku latihan tuh apa , buku kecil dorang tau hahah) .. okay suma keluarkan.. aii baik je hahaha

pastu ak pun duk menulis kat white board y da mcm nak jadi black board tuh.. masa menulis tipikal la budak duk menjerit sna sini macam ak invisible ja kat depan.. ok x pa da biasa.. urmmm budak kelas ne mmg sgt memerlukan bantuan, nak suruh mengeja tiger, lion, mouse pun payah... apakan lagi ko suh jawab soalan berayat2 dlm eng.. mmg blur...

latihan y ak suh dorang buat ne sebenarnya klu takat bagi kelas no 1 year 2 mmg dlm 2 minit siap. tapi dgn dorang 1 jam bru siap. latihan dy ak suh kci match2 jer ayat y ngam pasal crita the lion and mouse, crita tuh da dekat 10 kali ak crita dgn dorang ahahaha tapi dlm bm la.. terpaksa translate.. klu x mmg x paham... tapi ada la dlm bi dorang dpt keyword dy mcm lion, mouse, bite, promised dan sbginya.. tapi last2 ak jugak y tolong gariskan kat whiteboard hahaha x pa la asal dorang paham jalan crita...

pastu ak suruh dorang buat.. okay suma buat ahahah heran sgt!!! sbb klu ak suruh buat suma bukan dgr ahhaha tapi sgt happy la jgk at last dpt jugak ak attention dorang heehhhe tapi ade la jugak 2 ,3 org y masih tegar!! ahha x pa la nak paksa2 pun susah jugak kan...

tapi apa ak belajar hari ne, budak2 ne sgt suka attention dr guru. mksd ak klu dorang tanya , ko jawab, sambil jawab ko puji dorang even dorang salah tapi ko puji sbb try ahhahaha lagi ko puji lagi dorang suka buat. ahahha pastu trick supaya suma buat: sepa x siap teacher x bagi balik ahahahahha tapi ade gak x buat ak bagi balik la x kan nak tahan anak org smpai mlm hahahaha pastu dorang sgt suka klu ko tanda buku dorang pastu tulis, A, and good, atau stars hahahaha tapi benda tuh mmg ak slalu buat kat kelas lain, tapi kelas dorang x penah buat sbb suma x penah buat kerja ak suruh cmana?? ahahha

tapi ak puas hati la hari ne.. x la ak balik rumah risau pasal dorang ahahha weii walau takat guru ganti ak rsau jugak kay dorang punya perkembangan ne.. huhuh ko bayangkan la nak mengeja perkataan dalam BM pun masih x pass apakan lgi BI huhuhuhu mmg ak tabik spring la kat guru klas dorang y merangkap guru BM dorang, guru Maths dorang ehehehehe cg tuh sgt penuh berdedikasi =)


The poor class huhuhhuhu tapi kadang-kadang lucu jugak hahah




Otai NO 1 kelas ne Salleh... siap pakai baju merah lgi hahaha nasib baik la dy buat jugak walaupun kena paksa sikit oleh aku hahahaha

Dr kiri : amiruddin, La Salle, jasmine .
amiruddin ne kira geng y ok la klu aku suruh buat dy buat jugak kerja, La Salle?? adeh budak y sgt terkenal dgn kemalasan, kenakalan dan ketidakkemasan!!! jasmine lawa ,cute tapi adeh punya malas mao buat kerja. tapi hari ne sgt semangat dorang buat smpai pgi meja cgu buat latihan tuh ahhaha sgt gembira ak rasa!!


La Salle


Saswan. Otai No 2!!! adeh budak ne penah nagis sebab ak cubit dy.. mana tak nya nakalnya haih pening kepala ak ahahhaha


aida: okay dy ne ada masalah sikit la... urmmm cmna ya mao tulis perkataan pun masih x pass.. dy cuma tau tulis a,c,0... huhuhuhu pastu ko jgn paksa dy buat kerja y dy x mao sbb y ne ssh mao xplain y ptg dy mmg mcm tuh kena slow2 huhuhu

rosdi: otai no 3!!! tapi kadang2 kesian jugak ak sbb muka dy muka kesian ahhaha tapi hari ne dy sgt rajin.. dan ko boleh nampak kesungguhan dy buat kerja hahaha =)




Mahathir : another student y ko x bole paksa dy buat kerja. dy penah nangis jugak dlu masa ak suh dy lukis body parts and label. huhuhu dy lukis body parts pastu x label so ak tlg labelkan . skali tiba2 dy ddk d tempat dy ,dy nangis huhuhu suspen jgk ak tapi biar la ahahahahha lepas tuh ak x penah nak paksa dy ehhehe.


andi faris: hahaha paling comel!!! tapi paling pemalas!!! tapi paling suka menjawab klu ak soal2!!! ak kira dy ne agak pandai dlm kelas tuh sbb bila ak tny dy jak y slalu menjawab dan betul! tapi masalah dy ne, sgt malas klu ak suh dy buat latihan ahhaha haaa ko nampak rotan ak tuh ahahha acah je tapi penah jugak kena menyebat hahahaahahah =P


adam: !!!! paling cute ahahahah paling ak risau!!! sbb dy ne pendiam!!! bayangkan nama sendri x tau tulis =( sad sad sad!!! tapi lama2 ok jugak tuh InsyaAllah harap2 permudahkanlah huhuh rsau ak dy ne ...



hahahaha so itu la muka2 students ak ne cuma y kelas last je la ada lgi kelas lain tapi y lain agak normal ahahha kelas ne abnormal!!! ahhahaah

nway ak harap2 cg2 sk ne x give up dgn dorang sbb dorang ne ada potensi jugak untuk maju cuma dorang ne lambat sikit dr pada budak2 y lain =)

1 comments:

  1. Noraisyah N. said...:

    aku suka baca post ko pasal sekolah mira :-))
    i wonder how it feels being a teacher. nak try!

Post a Comment