korang ade x join ni?? jom la.. http://says.my/lion90/invite

Friday, April 29, 2011

x da apa tuh???

Ask me anything

penawar sakit kpala/migrain yg paling berkesan...

tdur~~~heeee

Ask me anything

Would you rather have the ability to fly, or the ability to breathe underwater?

Tuesday, April 19, 2011

fly!!!

Ask me anything

mcm mane nak stay up mlm2 tanpe dpengaruhi nak tdo je~

nescafe

Ask me anything

tandekzzz part 2 hahah

Monday, April 4, 2011
aduiii actually ak da upload gamba ne lameee gler2 da tapi dsebabkan banyak asgmnt melonggok atas meja so postpone dlu teheee... anyway ne gambar masa ak p tandek ngn geng2 geologist.. act ak post ne lebih kepada emo la kan.. hohoohho sebabnya!!!

masa makan tdi bapak ak dok bising soh ak study-wish i were!!- okay x la study hard sgt tapi study la bha.. huhuhuhuh pastu dy dok bising lgi sal pointer ak.. orait pointer ak x de la bgus sgt kan tapi bole la.... dan ak sgt bangga dgn pointer ak... x payah la nak habaq kat sini malu la hooho tapi kan seriously la org ckp mmg senang.. cam senang la ko study pastu pop dapat 4 flat~~ okay ak paham medik lgi susah klu nak d banding dgn geology y sekadar blajar bumi ne la konon kan tapi semua benda pon susah nak makan pon susah!!! so bila bapak ak dok compare2 ak ngn org lain terus la ak down.. sape x down klu tiba2 kena ckp cam tuh??? seriously la mustahil la korang x down kan.... ak nak jugak kene puji2 sikit ker huhu mcm sgla effort ak worthless .. huhu lagi kene ckp cam tuh lagi la ak malas study mayb bapak ak mao guna psychology utk increase semangat ak study tapi x berjaya.... huhuhhu seriously ak bukan nak angkat bakul sendiri tapi for me REVERSE psychology adalah paling berkesan dgn ak huhuhuh contohnya : lagi makin dipuji ak pandai makin semangat ak belajar... huhu different org diff jugak caranya.. huhuhuhu

n lagi 1 ak nak habaq jan la pandang rendah sma kos ak ne sbb korang x belajar apa y ak belajar so korang x tahu pon betapa seronoknya menjadi seorang ahli geologi... mayb yes pangkal korang DR, IR dan apa2 pon la kan tapi berapa ramai ahli geologi y korang kenal???? hohooh emo k x de la sbb kan asal ak balik kg or x payah la balik kg asal jmpa kwn parents ak ,bla tny amek kos apa.. reaksi dorang ooo geologi knapa x amek engineering kan lgi bagus??? whatt!!!! suka hati ak la ak y blaja bukan ko!! (dlm hati jak la) klu nak dipikirkan balik setahun brapa puluh ribu graduan engineer ??? huhuhu mayb luas skop dy tapi x ksah la tuh hal korang tapi bagi ak , ak lebih suka diff drpd org lain... klu org benci JB ak minat JB (contoh :P) klu org mao jadi dr ak worker besa dpt rezeki halal cukup hahahaha mayb kelemahan ak ,ak x suka bersaing dgn org tapi x slh jadi lain drpd org kan??? tapi x dek la org nak 4 flat ak x mao, nak jugak!!!

huhu point ak disini sebenarnya bukan la nak condemm medik buruk ke engineering x best ke (hahah no offense k kawan2 ku y amek ne suma hehe) tapi ak lebih kepada menjelaskan kpd dunia kenapa ak amek geologi untuk smbung degree huhuhuhu dan insyaAllah lepas degree ak nak smbung master sbb banyak benda lagi ak mao belajar dan explore.. dan ak x penah penat mao belajar k tipu penat da tapi seronok.... kesimpulan nya adalah setiap perkara y kta belajar sgt menarik x kira la ko amek akaun ke, law ke, medik ke, engineering ke ,networking ke dan sebangainya dan oleh itu x perlu la nak mempersoalkan kos mana lebih bgus lebih senang dpt kerja sbb suma tuh rezeki masing kan... huhuhu bha penat da nak emo ne..

point utama post gambar!!!!

bersama cik naly , berlatarbelakngkan batuan basalt y gedabak besar


panjat bukit ,turun bukit 6 jam jalan nak pegi jer blom tambah balik pengsan mlm tuh kepenatan

bersama team ak.. erk x da la team sgt .. dan ak x smpat nak wat peace .. gerrrr

headache???? hamek ko tukul ak bgi hahahahaha

with my roomate arhh belakang tuh sungai baliojong lolss

makan malan hari pertama adalah tomyam.. what nasib x sakit perut ak makan hahaha

membuat unggun api y sekejap jer dy bertahan huhuhuh


anyway ape ak dok citer kat atas tuh jan terasa ahh tuh cuma opinion ak jak hihih klu korang rasa salah so tuh opinion korang apa2pun kta suma sma hahahaha lolsss
anyway have a nice and wonderful day
and for those y exam termasuk ak gudluck!!!

=)

geologist true experience (baru sikit tuh..)

last week ak dan rakan-rakan seperjuangan (mcm mao p berperang lolsss) bercamping dan bermapping d tandek.. okay for sabahan or spa2 la y penah tahu tempat ne mesti korang akan ckp "alerr tandek ada apa la sgt... rumah-rumah jak pun.." okay ak x tipu ne ayat ne mmg keluar dr soang kwn ak y org sabah n bukan la amek kos geology.. x kisah la.. bukan nak salahkan dy gak tapi point ak disini lom smpai hahahaha point ak nak mengatakan bahawa hanya seorang geologist sja tahu apa y best ada d tandek ne... kalau nak cerita satu satu mmg panjang dan korang akan blur tapi nak d pendekkan cerita sg baliojong, tandek ne menyimpan 1001 rahsia pembentukan sabah . selain daripada itu batuan dy masih lagi berada dlm keadaan yang baik ( batu?? ahhaha geology kan mesti la batu) lepastu pemandangan dy y best gler2 huuh ssh ak nak describe kat sini tapi mmg berbaloi 3 hari dua malam tdur atas batu y berbentuk kelikir batuan chert dan basalt yang dah berusia berjuta-juta tahun hahahahha

hari 1 st smpai d tandek mmg miserable gla dan penat gila2 sbb smpai2 kena buat kem, masak?? , pastu tambah miserable bila generator x dpt on so kitorang makan bergelapan.. lagi miserable bila bas y antar kitorang tersangkut d endapan aluvium (ahahhahahah) bhsa melayu tersangkut kat tepi sungai...tapi suma tuh experience kan.. 10 thun akan dtg mustahil ak akn dpt alami perkara y sama.. huhuhuh

hari 2nd awl2 pagi da bersiap nak buat mapping. perjalanan daripada kem kitorang smpai la ke hulu(x dek la hulu sgt) mengambil masa 6 jam!!!! jalan kaki kay.. meredah sungai y arus dy boleh tahan kuat, pastu panjat tebing-tebing sungai, melintas gaung fuhhh sgt mencabar dgn kasut ak y agak licin ne... huhuhu tapi scenery sepanjang perjalanan tuh sgt menakjubkan.. so overall ada lebih kurang 21 singkapan y ak dpt tapi JOHNNY dpt 24.. lolss pada singkapan terakhir ak sgt sangat amazed sbb terasa macam dkt lost world.. huhu lepas singkapan last tuh kitorang da x bole teruskan perjlnn, sbb the only cara nak pergi adalah dgn berenaang ataupug naik boat la kot tapi nak melawan arus mustahil jugak korang dpt lalu.. lepas singkapan last suma kena balik sepatutnya tapi ada y merequest nak mandi manda kan do prof bagi exception la hahahahaha tengah ak syok2 tguk orang mandi manda tiba2 ak teringat cmna nak balik ne???? aigoooo kena lalu balik jalan tadi.. grrrr klu ikutkan hati mao jak ak bercamping d hulu tggu esok baru balik ahhahaha... so takut hari gelap kitorang pon bergerak balik... nasib baik la jgk ada hero2 geology kitrong terjumpa masa tgh on the way balik tuh klu x mmg bertiga org balik meredah hutan dan arus y kuat grr scary... smpai jer kem ak y tiba-tiba datang kerajinan y sgt luar biasa terus tolong kak ayu wat minum petang hahahahah agak bangga org puji cekodok ak sedap wakakakka bukan ak buat pon kak ayu y buat tapi ak tolobg goreng point dy disitu ak goreng sedap!!! ahhahahaha
malam tuh kitorang wat BBQ lepas je makan kitorang buat halaqah ahhahahaha x de la lepas mkn malam x tau camne tiba2 cerita punya cerita smpai la ke topik " apa 1st impression kamu dgn ak??" wow topik hangat.. segala rahsia budak geology terbongkar d tandek... hahaha tapi what happen in tandek stay in tandek hahahahahahah

3rd day awl pagi siap packing dan kemas kem nak balik... otw nak balik ke kk macam2 plak binatang y nak join sama.. mula2 gonggok tandek.. pastu lipan tandek.. ahhahaha lolss tapi lipan mmg scary kay bole2 ak x perasan dy ada kat tangan ak.. fuhhh nasib x gigit.. kecoh gak la sekejap bas gara gara lipan.. namun ak mnta maaf kat cik lipan sbb nyawa dy berakhir d selipar jipun ak huhuh soriiiiii pastu tgh2 syok tdor tiba bus mati tgh jln atas bukit!!!!! suma panik knapa???? rupanya overheat ahhahahahahah so ade la dlm setengah jam kitorang dok tepi jln huhuhu pastu semunya ok da hehehehe selamat ak balik kk
then bisala ada fieldwork ada la reportnya mlm tuh ak bersengkang mata membuat map nasib baik ari ne selamat da antar ke tgn lecturer hehehehehe

anyway ingt nak taruk gambar tapi memory card reader ade lam beg mls nak amek nantila ak post k hehehe