wabak penyakit MIR

Sunday, March 20, 2011
okay entry ne saja saja jak sebab ak da x da idea nak tulis apa tapi terasa nak tulis gaksss...

okay first nama ak Amirah masa sekolah dulu-dulu suma panggil ak Mira.. dari ak sekolah tadika smpai la sekolah menengah suma kawan-kawan panggil mira.. ade la satu dua orang yang panggil ak Amirah hahahah smpai jugak ke zaman matriks suma panggil ak mira....

tapi sejak ak melangkah masuk ke universiti ak x tau kenapa tiba-tiba ak bole jadi MIR??? boleh dikatakan semua kawan-kawan ak baik rapat x rapat, senior, master stdnt suma panggil ak MIR... so ak pon mengambil sejenak masa ecececece mencari punca sebenar camna nama ak bole tersebar menjadi MIR .....

ingat punya ingat...
tiba-tiba ak teringat.. dulu masa matriks ada la sorang kawan ak ni.. act dy satu sekolah menengah dengan ak tapi dy pindah masa form 4.. pastu jmpa balik masa matriks... masa matriks kitorang rapat... pastu ak baru perasan selama ak kenal dgn org ne dy memang pggl ak MIR plak hahahaha maybe sebab masa matriks dy golongan resesive yang panggil ak MIR so ak x perasan sangat...

nak menjadikan cerita.. masa masuk ums ne ak satu kos ngan dy.. so ok la ak ada kawan.... mula dari situ la semua kos mate ak start paggil ak MIR . ye la bila dorang nmpak kawan ak ne pggil ak MIR so dorang pon ikut la panggil common sense la kan... hahahah mula dari kos mate smpai la ke senior smpai la ke master stdnt smpai la kepada adik ak... (okay ak pon kadang-kadang confius bila mak ak panggil adk ak , ak y menyahut)

so tujuan post ne adalah untuk penghargaan kepada kawan ak ne sebab dy telah menemui satu penemuan dalam pencarian nama panggilan ak ahhahahahaha


-teda keja sudah-

kenyataan

Tuesday, March 15, 2011
perhatian orang-orang kampung!!!!
sy ada pengumuman...

makluman....

saya ada kereta, rumah saya dekat dengan kawasan kampus (dalam setengah jam perjalanan la..)..
tapi tidak bermakna saya sentiasa ada duit dan kaya betul... walau parents dekat sini (KK) pon kena bagi bulan-bulan bha.. nak harap PT???? no way la... bayar yuran sem pon x lepas.. so kiranya nak bayar duit minyak, makan ,bayar program itu dan ini suma guna duit bulan2 kena bagi.. so klu nak minta duit tuh agak-agak bagitau la awal2 k... jangan tiba-tiba minta.. minggu ne nak duit minggu ne baru nak minta.. ingat duit boleh jatuh dr langit???? hujan mao turun pon ikut waktu... so paham2 keadaan orang.. mentang-mentanglah ada kereta rumah dekat ingt orang ne senang betul ??? so bertimbang rasa la sikit.... jangan selfish ....

al kisah adik lepas dr ceramah motivasi

Saturday, March 12, 2011
soalan adik ak lepas balik dr ceramah motivasi: akak klu la negara kta dilanda bencana mcm d jpun (jauh kan lah~~) pastu kita kena kc selamat oleh helikopter apa 6 benda akk akan amek????
jawapan ak : 1.teddy bear, 2.lappy.3.phone,4.purse,5.external,6.beg kuliah..
soalan lgi: klu la tiba2 heli tuh overload then kena soang bwk 1 barang apa akk akan bwk???
tanpa berfikir panjang : teddy!!!!
adik : apa???? lolsssss salah patut FAMILY...
ak: what???? family bukan benda okay!!!!! nahhh apa punya penceramah y bg ceramah ngn korang ne??????
adik: urmm ya la...
ak: lolssss


kesimpulan.... klu ye pon nak bg ceramah (mentang-mentang la budak2 kan) pikir la ayat baik2 ne ade plak camne apa kesss.. adehhhhhh

What are you most looking forward to right now?

Sunday, March 6, 2011

mao beli baju baru hahahahaha

Ask me anything

What did you eat for breakfast today?

Saturday, March 5, 2011

keropok lekor and mee goreng neggggg

Ask me anything

What's your favorite Sci-Fi movie?

avatar???

Ask me anything