Regresa!!!!

Monday, August 15, 2011
To come back. Lol i found it quite amusing.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sigh

Tuesday, August 9, 2011
For some reason I completely don't understand this person. :-(
Published with Blogger-droid v1.7.4

adele tribute

Saturday, August 6, 2011

I love adele, her voice is magnificient . But this group , they compose n arrange the music of all adele's best song is awesome . They tribute three adele song, rolling on the deep , someone like u and turning table. Its totally awesome
Published with Blogger-droid v1.7.4

okay he sooo super hot cute guy~~~~~~~ I dun care of it act but i wanna watch Glee 3D movieeeeeeeee take me to there right now pleaseeee

amirah razak (@SiTikusitam) has shared a Tweet with you:

"shumstreet: Mike Chang/ @iharryshum just arrived on the carpet http://t.co/kDzYlrq"
--http://twitter.com/shumstreet/status/100017598955130880
Published with Blogger-droid v1.7.4

SING!

Monday, August 1, 2011
See, I really couldn't sing
I could never really sing
What I couldn't do was sing
I have trouble with the note
It goes all around my throat
It's a terrifying thing
See, I really couldn't hear
Which note was lower or was higher
Which is why I disappear
If someone says, "Let's start a choir"
Hey, when I begin to squeak
It's a across between I shriek
And a quiver or I moan
It's a little like a croak
Or the record player broke
What it doesn't have is tone
Oh, I know you're thinking what a crazy ding-a-ling
But I really couldn't sing
I could never really sing
What I couldn't do was sing

Three blind mice
Three blind mice
It isn't intentional!
He's doing his best!
It really blows my mind
He gets depressed!

But what I lack in pitch
I sure make up in power

And all my friends say
I am perfect for the shower
Still, I'm terrific at a dance
Guys are comin' in their pants
I'm a birdie on the wing
But when I begin to chirp
They say,"Who's the little twerp
Goin' 'pong' instead of ping

It is so disheartening
It is so disquieting
It is so discouraging
Darling, please stop answering
See, I really couldn't sing
I could never really sing
What I couldn't do was

Sing, sing, sing
Sing, sing, sing

Tribute to IKA SAPIKAH

Saturday, July 30, 2011
ASSALAMUALAIKUM

Semalam, konon-konon ada shopaholic bazaar la kan... so konon nak pegi la sna saja-saja cuci mata skali hampeh ne... datang-datang punyala sikit... aiseh maybe sbb kami terlampau high expectation kan so skali mcm tu pla... hampa la jugak... then lepas makan ak memberi satu idea. actually bukan idea la ak mmg nak beli sunglass. okay bukan nak beli mengada-ngada kay sunglass itu perlu. esspecially klu pergi site... sbb mata ak agak sensetif ngn uv ray.. memandangkan ozon layer pun dan menipis so uv ray makin tggi la kan ? gitu ka?? arr apa-apa la... then masuk-masuk vincci trus namapk sunglass y 50% off... ahhaha yang lucunya ak , syaf dan eira mcm berebut sunglass ne.. FUNNY trus bising vincci tuh oleh kami (okeh tuu x ,ak tipu jak sbb nak bg havoc sket) ak rasa mcm suma la sunglass sna kami try2.. bila da jumpa y ngam , tguk-tguk rupanya kami tiga-tiga ambil design yang sma!!! LOL pastu ingt nak makan shabu-shabu tapi nnt la tggu posa buka posa sna ahahahha...




haaaa ne la sunglass kami y sma.. act ak beli dua sebab tamak kan ahahahha satu hijau (yang sma ,sebijik, serupa dengan Ika Syafikah) and satu lagi hitam.. tapi bila amek gambar ak pun da x tau mana satu hijau mna satu hitam LOL.. okay gambar dibawah tidak dinafikan mmg mengada-ngada , so klu agak-agak atau terasa nak muntah or kutuk ak baik cepat2 korang close.. kang x pasal-pasal ak dpt bnyk pahala sbb dr korang ahahahah kidding XD

Macam x sabar plak nak masuk kuliah sbb ak da bosan tahap terkesima d rumah ne =(

anyway to ika syafikah and eira sabtu minggu depan kita buka puasa d shabu-shabu kay!!!! x sabar da ak mao makan neh ahahaha

PEACE


Posted by Picasa

terharu +sebak

Friday, July 15, 2011
tadi kan masa kelas english ak menerangkan parts2 plants, mana satu leaves, mana satu roots, mana satu fruits pastu ak lukis la pokok kelapa sbg contoh pastu labelkan spy budak2 tau la tah la apa benda ak dok sebut2 ne.. budak kan dorang punya daya ingtan lgi kuat klu bab2 lukisan ne pluss dorang mmg suka melukis. pastu bila da penat mulut ak berbuih menerangkan ak soh la dorang salin apa y ak dok conteng2 kat white board. maka ak pun mengambil kesempatan memalaskan diri dgn duduk d kerusi smbil mengipas2 kepanasan ahahha. tgh dok rehat2 datang sorang budak ne jumpa ak. nama dy andi faris . budak ne mmg malasnya no 1. tapi malas2 pun klu ak tny bole jwb. so kira dy ne bnyk potensi untuk maju cuma kena buang huruf M kat dahi tuh ahhahaha ok balik crita tadi.. urm ak tgh dok rehat2 kan skali dtg la c andi faris bawak buku dan pensil jmpa ak... skali dtg2 jumpa ak trus dy ckp "cikgu ajar" dgn muka cute + muka y btul2 nak tahu .. waaaa terharunya ak huhu sebak pun ada.. ahahaha besa la terlampau touching tapi kmu tau ka perasaan y slama ne penat+geram+makan hati dgn perangai budak2 kelas ne y mmg x reti dgr cakap satu, duanya x tau ddk diam, 3 nya pemalas apa kerja ak bagi bukan nak buat, kurang pandai + pastu g skola main lumpur bukannya nak belajar huhuhh tapi bila dtg sorang budak jumpa ko face to face minta ajar x ko rasa terharu.. segala penat, geram, makan hati suma terbang.. huhu gara2 sorang budak jak.. so kepada y masih study termasuk ak bnyk2kanla jumpa cikgu korang or lecturer haahhaha serious dorang akn sgt terharu dgn kesungguhan dan semanagt kita nak belajar ehehhehe

huhuhuhu rabu mggu depan ak last da mengajar sedih la pla huhu
disebalik kerungutan ak + membebel ak +kegeraman ak tapi act ak enjoy dan gembira hari jumpa budak2 y ak bole marah ahhaha tett x la y kadang2 kenakalan dorang buat ak ketawa jugak hehehehe


p/s= klu ak boring ak bawak dorang cerita sal transformer + main tepak lol kadang2 jak bila habis da idea ak mao ajr dorang apa plus dorang da siap suma kerja ak bagi ahahhahaha =p

Amazing DAY!!

Thursday, June 30, 2011
haha knapa ak mengatakan hari ini amazing day?? ahha sebabnya tadi masa kat sekolah, aku masuk kelas tahun 2 y paling tegar dengan kenakalannya.. nak suruh tulis sebaris ayat pun nak kena 1 jam huhuh bukan sekadar tegar nakal, tegar jugak dgn kelemahan otaknya huhuh bukan nak mengaibkan tapi ambil sebagai pengajaran. tapi pengajaran yang aku dapat hari ne adalah :budak-budak nakal memang bagus pakai reverse psychology.. hhehehe

4.10 pm: aku masuk kelas 2 akrab dengan basah kuyup sebab hujan la sgt lebat .da la x da payung huhuhu. masa masuk je suma dok diam kat meja.. aikk? heran jugak aku sebab biasanya klu aku masuk je kelas tuh haaa nampak budak terbang dr meja, dr kerusi, ada y terbaring kat lantai, duduk meyorok bawah meja dan seumpanya yang x mampu ak nak describe lgi sebab terlampau dasyat. so masuk-masuk je ak senyum la.. besa trademark ak ahhahaha
then suruh dorang buka buku activity eng year 2. ok la 3/4 buka buku. y lain suma jerit x da buku!!! pastu dgn automatic ak ckp haaaa y x da buku keluarkan buku kecil (dorang x paham buku latihan tuh apa , buku kecil dorang tau hahah) .. okay suma keluarkan.. aii baik je hahaha

pastu ak pun duk menulis kat white board y da mcm nak jadi black board tuh.. masa menulis tipikal la budak duk menjerit sna sini macam ak invisible ja kat depan.. ok x pa da biasa.. urmmm budak kelas ne mmg sgt memerlukan bantuan, nak suruh mengeja tiger, lion, mouse pun payah... apakan lagi ko suh jawab soalan berayat2 dlm eng.. mmg blur...

latihan y ak suh dorang buat ne sebenarnya klu takat bagi kelas no 1 year 2 mmg dlm 2 minit siap. tapi dgn dorang 1 jam bru siap. latihan dy ak suh kci match2 jer ayat y ngam pasal crita the lion and mouse, crita tuh da dekat 10 kali ak crita dgn dorang ahahaha tapi dlm bm la.. terpaksa translate.. klu x mmg x paham... tapi ada la dlm bi dorang dpt keyword dy mcm lion, mouse, bite, promised dan sbginya.. tapi last2 ak jugak y tolong gariskan kat whiteboard hahaha x pa la asal dorang paham jalan crita...

pastu ak suruh dorang buat.. okay suma buat ahahah heran sgt!!! sbb klu ak suruh buat suma bukan dgr ahhaha tapi sgt happy la jgk at last dpt jugak ak attention dorang heehhhe tapi ade la jugak 2 ,3 org y masih tegar!! ahha x pa la nak paksa2 pun susah jugak kan...

tapi apa ak belajar hari ne, budak2 ne sgt suka attention dr guru. mksd ak klu dorang tanya , ko jawab, sambil jawab ko puji dorang even dorang salah tapi ko puji sbb try ahhahaha lagi ko puji lagi dorang suka buat. ahahha pastu trick supaya suma buat: sepa x siap teacher x bagi balik ahahahahha tapi ade gak x buat ak bagi balik la x kan nak tahan anak org smpai mlm hahahaha pastu dorang sgt suka klu ko tanda buku dorang pastu tulis, A, and good, atau stars hahahaha tapi benda tuh mmg ak slalu buat kat kelas lain, tapi kelas dorang x penah buat sbb suma x penah buat kerja ak suruh cmana?? ahahha

tapi ak puas hati la hari ne.. x la ak balik rumah risau pasal dorang ahahha weii walau takat guru ganti ak rsau jugak kay dorang punya perkembangan ne.. huhuh ko bayangkan la nak mengeja perkataan dalam BM pun masih x pass apakan lgi BI huhuhuhu mmg ak tabik spring la kat guru klas dorang y merangkap guru BM dorang, guru Maths dorang ehehehehe cg tuh sgt penuh berdedikasi =)


The poor class huhuhhuhu tapi kadang-kadang lucu jugak hahah




Otai NO 1 kelas ne Salleh... siap pakai baju merah lgi hahaha nasib baik la dy buat jugak walaupun kena paksa sikit oleh aku hahahaha

Dr kiri : amiruddin, La Salle, jasmine .
amiruddin ne kira geng y ok la klu aku suruh buat dy buat jugak kerja, La Salle?? adeh budak y sgt terkenal dgn kemalasan, kenakalan dan ketidakkemasan!!! jasmine lawa ,cute tapi adeh punya malas mao buat kerja. tapi hari ne sgt semangat dorang buat smpai pgi meja cgu buat latihan tuh ahhaha sgt gembira ak rasa!!


La Salle


Saswan. Otai No 2!!! adeh budak ne penah nagis sebab ak cubit dy.. mana tak nya nakalnya haih pening kepala ak ahahhaha


aida: okay dy ne ada masalah sikit la... urmmm cmna ya mao tulis perkataan pun masih x pass.. dy cuma tau tulis a,c,0... huhuhuhu pastu ko jgn paksa dy buat kerja y dy x mao sbb y ne ssh mao xplain y ptg dy mmg mcm tuh kena slow2 huhuhu

rosdi: otai no 3!!! tapi kadang2 kesian jugak ak sbb muka dy muka kesian ahhaha tapi hari ne dy sgt rajin.. dan ko boleh nampak kesungguhan dy buat kerja hahaha =)




Mahathir : another student y ko x bole paksa dy buat kerja. dy penah nangis jugak dlu masa ak suh dy lukis body parts and label. huhuhu dy lukis body parts pastu x label so ak tlg labelkan . skali tiba2 dy ddk d tempat dy ,dy nangis huhuhu suspen jgk ak tapi biar la ahahahahha lepas tuh ak x penah nak paksa dy ehhehe.


andi faris: hahaha paling comel!!! tapi paling pemalas!!! tapi paling suka menjawab klu ak soal2!!! ak kira dy ne agak pandai dlm kelas tuh sbb bila ak tny dy jak y slalu menjawab dan betul! tapi masalah dy ne, sgt malas klu ak suh dy buat latihan ahhaha haaa ko nampak rotan ak tuh ahahha acah je tapi penah jugak kena menyebat hahahaahahah =P


adam: !!!! paling cute ahahahah paling ak risau!!! sbb dy ne pendiam!!! bayangkan nama sendri x tau tulis =( sad sad sad!!! tapi lama2 ok jugak tuh InsyaAllah harap2 permudahkanlah huhuh rsau ak dy ne ...



hahahaha so itu la muka2 students ak ne cuma y kelas last je la ada lgi kelas lain tapi y lain agak normal ahahha kelas ne abnormal!!! ahhahaah

nway ak harap2 cg2 sk ne x give up dgn dorang sbb dorang ne ada potensi jugak untuk maju cuma dorang ne lambat sikit dr pada budak2 y lain =)

FYP progress

Saturday, June 18, 2011
FYP .. what is FYP???? FINAL YEAR PROJECT!!! wow final year... i have to bare one more year then i'll become a successful GEOLOGIST .. seriously I never imagine that i'll become a geologist or took geology as my major for degree.. ever since i was a kid i dream to be a scientist, but at that time i just thought that scientist is a person who invented or create something new like new machine, new robot, new meds and other things that NEW ahahah that why i like physic so damn much (but i always no good in physics, but compare with biology?? ughhh physics is way much fun!!!) never across in my mind that geologist is actually is a SCIENTIST !! then can i say that i almost achieve my dream?? hurmm not yet wait till I get my scroll.. ahh i still remember when i was 10 or 11 i asked my mom to bought me the NATIONAL GEOGRAPHIC cd collection hhahaha usually a kid they asked parents for cartoon cd or toys but yeah i do request of those things too like doraemon collection TAPE, anak-anak sidek comics and many others things.

ahh back to FYP.. my project is about rocks lol okay the title is GEOLOGI AM DAN UBAHSUAI JASAD BATUAN CERUN... ahhaha seriously.. i don't even know what is that.. don't ask me.. but basically its about cerun la.. ahahaha but thanks to my super lovely senior miss JENNIFER GRACE for giving me her thesis draft!! ahahaha now i have primary reference.. at least now i know a little bit about what am I suppose to look when at field ahhaa okay anyway.. today i decided to take a look around my area to find an outcrops with my two lovely friends sheila and syaf.. at the end of the day we rewarded ourselves with berkubang in the river ahhahaaha we stop at sungai kibunut and swim swim, lay lay and talk talk and we have a great day.. cause i can't remember when the last time i laugh that loud ahhaha overall all the burden in my head i feel a little lighter than before... we play there macam da x ingt dunia smpai x mau balik!!! ahahaha but we have too...=( so at 2 pm we head back to KOTA KINABALU ..

but thanks to both of you I have a great day!!!!

1st day of teaching

Wednesday, May 18, 2011
okay since i'm teaching english in Sk likas so this entries will be in english hahahahaha lol

first day of teaching???? seriously its not what I expecting...
let me told you what I expect the student will give me:
1. seat down and quiet
2.listening very well when i'm talking
3. can get what i talk in english
4.do whatever i ask them to do exp:doing some exercise on the activity book
5.odorless or have pleasant smell
6. respect me
7.organize
8.smart

however none of above ever happen!!!! sigh....
they are not seat down instead they are playing around the class, seat on the table and even worst seat on my chair!!!! definitely not quiet .no matter how many times i yell and asked them to silent.. not even a second the class are quiet.

well of course they are not listening while i'm talking . cause they are playing around!!!! i even try to get their attention by said that we are going to play some game. but their respond are not what i'm expecting.. instead of it they become more uncontrolled .. screaming, yelling, knock the table and some other thing that indescribable...

because i'm teaching english so i tried to talk with them in english but they looked lost and don't get what i talked about.. i try to use simple english but none of it is worked. maybe its may fault also that i have no experience in teaching.. FYI i don't even once teaching my little brother or helping him with his school work.

do whatever i ask them to do???? hell to the NO!!!

okay this is the funniest part... i have to admit , back then when i was still a little small keding primary school girl i also don't have a nice smell i mean body smell.. its common.. don't tell me that all of you have a pleasant smell when u are in primary school.come think about it , how can i ever comfortable with that kind of smell when i was a kid??? the smell was like pungent smell .. its really are.. told you guys PUNGENT smell.. ahhh then i thought "maybe.. just maybe.... but might be definitely I'M NOT SMELL LIKE THAT WHEN I WAS A KID!!!" hahahahhahaha (evil teacher don't ever try to do this when teaching)

uhhh this is the most frustrated part... respect... no comment but they have no respect in me.. not even one!!!

smart??? hurmmmm indescribable.. the perfect word maybe miserable hahaha


thats all for my first day of teaching

your truly kindly and beautifully
TEACHER AMIRAH

LOL hahahahahahaha

life isn't fair ='(

Tuesday, May 10, 2011
='(

korang ade x join ni?? jom la.. http://says.my/lion90/invite

Friday, April 29, 2011

x da apa tuh???

Ask me anything

penawar sakit kpala/migrain yg paling berkesan...

tdur~~~heeee

Ask me anything

Would you rather have the ability to fly, or the ability to breathe underwater?

Tuesday, April 19, 2011

fly!!!

Ask me anything

mcm mane nak stay up mlm2 tanpe dpengaruhi nak tdo je~

nescafe

Ask me anything

tandekzzz part 2 hahah

Monday, April 4, 2011
aduiii actually ak da upload gamba ne lameee gler2 da tapi dsebabkan banyak asgmnt melonggok atas meja so postpone dlu teheee... anyway ne gambar masa ak p tandek ngn geng2 geologist.. act ak post ne lebih kepada emo la kan.. hohoohho sebabnya!!!

masa makan tdi bapak ak dok bising soh ak study-wish i were!!- okay x la study hard sgt tapi study la bha.. huhuhuhuh pastu dy dok bising lgi sal pointer ak.. orait pointer ak x de la bgus sgt kan tapi bole la.... dan ak sgt bangga dgn pointer ak... x payah la nak habaq kat sini malu la hooho tapi kan seriously la org ckp mmg senang.. cam senang la ko study pastu pop dapat 4 flat~~ okay ak paham medik lgi susah klu nak d banding dgn geology y sekadar blajar bumi ne la konon kan tapi semua benda pon susah nak makan pon susah!!! so bila bapak ak dok compare2 ak ngn org lain terus la ak down.. sape x down klu tiba2 kena ckp cam tuh??? seriously la mustahil la korang x down kan.... ak nak jugak kene puji2 sikit ker huhu mcm sgla effort ak worthless .. huhu lagi kene ckp cam tuh lagi la ak malas study mayb bapak ak mao guna psychology utk increase semangat ak study tapi x berjaya.... huhuhhu seriously ak bukan nak angkat bakul sendiri tapi for me REVERSE psychology adalah paling berkesan dgn ak huhuhuh contohnya : lagi makin dipuji ak pandai makin semangat ak belajar... huhu different org diff jugak caranya.. huhuhuhu

n lagi 1 ak nak habaq jan la pandang rendah sma kos ak ne sbb korang x belajar apa y ak belajar so korang x tahu pon betapa seronoknya menjadi seorang ahli geologi... mayb yes pangkal korang DR, IR dan apa2 pon la kan tapi berapa ramai ahli geologi y korang kenal???? hohooh emo k x de la sbb kan asal ak balik kg or x payah la balik kg asal jmpa kwn parents ak ,bla tny amek kos apa.. reaksi dorang ooo geologi knapa x amek engineering kan lgi bagus??? whatt!!!! suka hati ak la ak y blaja bukan ko!! (dlm hati jak la) klu nak dipikirkan balik setahun brapa puluh ribu graduan engineer ??? huhuhu mayb luas skop dy tapi x ksah la tuh hal korang tapi bagi ak , ak lebih suka diff drpd org lain... klu org benci JB ak minat JB (contoh :P) klu org mao jadi dr ak worker besa dpt rezeki halal cukup hahahaha mayb kelemahan ak ,ak x suka bersaing dgn org tapi x slh jadi lain drpd org kan??? tapi x dek la org nak 4 flat ak x mao, nak jugak!!!

huhu point ak disini sebenarnya bukan la nak condemm medik buruk ke engineering x best ke (hahah no offense k kawan2 ku y amek ne suma hehe) tapi ak lebih kepada menjelaskan kpd dunia kenapa ak amek geologi untuk smbung degree huhuhuhu dan insyaAllah lepas degree ak nak smbung master sbb banyak benda lagi ak mao belajar dan explore.. dan ak x penah penat mao belajar k tipu penat da tapi seronok.... kesimpulan nya adalah setiap perkara y kta belajar sgt menarik x kira la ko amek akaun ke, law ke, medik ke, engineering ke ,networking ke dan sebangainya dan oleh itu x perlu la nak mempersoalkan kos mana lebih bgus lebih senang dpt kerja sbb suma tuh rezeki masing kan... huhuhu bha penat da nak emo ne..

point utama post gambar!!!!

bersama cik naly , berlatarbelakngkan batuan basalt y gedabak besar


panjat bukit ,turun bukit 6 jam jalan nak pegi jer blom tambah balik pengsan mlm tuh kepenatan

bersama team ak.. erk x da la team sgt .. dan ak x smpat nak wat peace .. gerrrr

headache???? hamek ko tukul ak bgi hahahahaha

with my roomate arhh belakang tuh sungai baliojong lolss

makan malan hari pertama adalah tomyam.. what nasib x sakit perut ak makan hahaha

membuat unggun api y sekejap jer dy bertahan huhuhuh


anyway ape ak dok citer kat atas tuh jan terasa ahh tuh cuma opinion ak jak hihih klu korang rasa salah so tuh opinion korang apa2pun kta suma sma hahahaha lolsss
anyway have a nice and wonderful day
and for those y exam termasuk ak gudluck!!!

=)

geologist true experience (baru sikit tuh..)

last week ak dan rakan-rakan seperjuangan (mcm mao p berperang lolsss) bercamping dan bermapping d tandek.. okay for sabahan or spa2 la y penah tahu tempat ne mesti korang akan ckp "alerr tandek ada apa la sgt... rumah-rumah jak pun.." okay ak x tipu ne ayat ne mmg keluar dr soang kwn ak y org sabah n bukan la amek kos geology.. x kisah la.. bukan nak salahkan dy gak tapi point ak disini lom smpai hahahaha point ak nak mengatakan bahawa hanya seorang geologist sja tahu apa y best ada d tandek ne... kalau nak cerita satu satu mmg panjang dan korang akan blur tapi nak d pendekkan cerita sg baliojong, tandek ne menyimpan 1001 rahsia pembentukan sabah . selain daripada itu batuan dy masih lagi berada dlm keadaan yang baik ( batu?? ahhaha geology kan mesti la batu) lepastu pemandangan dy y best gler2 huuh ssh ak nak describe kat sini tapi mmg berbaloi 3 hari dua malam tdur atas batu y berbentuk kelikir batuan chert dan basalt yang dah berusia berjuta-juta tahun hahahahha

hari 1 st smpai d tandek mmg miserable gla dan penat gila2 sbb smpai2 kena buat kem, masak?? , pastu tambah miserable bila generator x dpt on so kitorang makan bergelapan.. lagi miserable bila bas y antar kitorang tersangkut d endapan aluvium (ahahhahahah) bhsa melayu tersangkut kat tepi sungai...tapi suma tuh experience kan.. 10 thun akan dtg mustahil ak akn dpt alami perkara y sama.. huhuhuh

hari 2nd awl2 pagi da bersiap nak buat mapping. perjalanan daripada kem kitorang smpai la ke hulu(x dek la hulu sgt) mengambil masa 6 jam!!!! jalan kaki kay.. meredah sungai y arus dy boleh tahan kuat, pastu panjat tebing-tebing sungai, melintas gaung fuhhh sgt mencabar dgn kasut ak y agak licin ne... huhuhu tapi scenery sepanjang perjalanan tuh sgt menakjubkan.. so overall ada lebih kurang 21 singkapan y ak dpt tapi JOHNNY dpt 24.. lolss pada singkapan terakhir ak sgt sangat amazed sbb terasa macam dkt lost world.. huhu lepas singkapan last tuh kitorang da x bole teruskan perjlnn, sbb the only cara nak pergi adalah dgn berenaang ataupug naik boat la kot tapi nak melawan arus mustahil jugak korang dpt lalu.. lepas singkapan last suma kena balik sepatutnya tapi ada y merequest nak mandi manda kan do prof bagi exception la hahahahaha tengah ak syok2 tguk orang mandi manda tiba2 ak teringat cmna nak balik ne???? aigoooo kena lalu balik jalan tadi.. grrrr klu ikutkan hati mao jak ak bercamping d hulu tggu esok baru balik ahhahaha... so takut hari gelap kitorang pon bergerak balik... nasib baik la jgk ada hero2 geology kitrong terjumpa masa tgh on the way balik tuh klu x mmg bertiga org balik meredah hutan dan arus y kuat grr scary... smpai jer kem ak y tiba-tiba datang kerajinan y sgt luar biasa terus tolong kak ayu wat minum petang hahahahah agak bangga org puji cekodok ak sedap wakakakka bukan ak buat pon kak ayu y buat tapi ak tolobg goreng point dy disitu ak goreng sedap!!! ahhahahaha
malam tuh kitorang wat BBQ lepas je makan kitorang buat halaqah ahhahahaha x de la lepas mkn malam x tau camne tiba2 cerita punya cerita smpai la ke topik " apa 1st impression kamu dgn ak??" wow topik hangat.. segala rahsia budak geology terbongkar d tandek... hahaha tapi what happen in tandek stay in tandek hahahahahahah

3rd day awl pagi siap packing dan kemas kem nak balik... otw nak balik ke kk macam2 plak binatang y nak join sama.. mula2 gonggok tandek.. pastu lipan tandek.. ahhahaha lolss tapi lipan mmg scary kay bole2 ak x perasan dy ada kat tangan ak.. fuhhh nasib x gigit.. kecoh gak la sekejap bas gara gara lipan.. namun ak mnta maaf kat cik lipan sbb nyawa dy berakhir d selipar jipun ak huhuh soriiiiii pastu tgh2 syok tdor tiba bus mati tgh jln atas bukit!!!!! suma panik knapa???? rupanya overheat ahhahahahahah so ade la dlm setengah jam kitorang dok tepi jln huhuhu pastu semunya ok da hehehehe selamat ak balik kk
then bisala ada fieldwork ada la reportnya mlm tuh ak bersengkang mata membuat map nasib baik ari ne selamat da antar ke tgn lecturer hehehehehe

anyway ingt nak taruk gambar tapi memory card reader ade lam beg mls nak amek nantila ak post k hehehe

wabak penyakit MIR

Sunday, March 20, 2011
okay entry ne saja saja jak sebab ak da x da idea nak tulis apa tapi terasa nak tulis gaksss...

okay first nama ak Amirah masa sekolah dulu-dulu suma panggil ak Mira.. dari ak sekolah tadika smpai la sekolah menengah suma kawan-kawan panggil mira.. ade la satu dua orang yang panggil ak Amirah hahahah smpai jugak ke zaman matriks suma panggil ak mira....

tapi sejak ak melangkah masuk ke universiti ak x tau kenapa tiba-tiba ak bole jadi MIR??? boleh dikatakan semua kawan-kawan ak baik rapat x rapat, senior, master stdnt suma panggil ak MIR... so ak pon mengambil sejenak masa ecececece mencari punca sebenar camna nama ak bole tersebar menjadi MIR .....

ingat punya ingat...
tiba-tiba ak teringat.. dulu masa matriks ada la sorang kawan ak ni.. act dy satu sekolah menengah dengan ak tapi dy pindah masa form 4.. pastu jmpa balik masa matriks... masa matriks kitorang rapat... pastu ak baru perasan selama ak kenal dgn org ne dy memang pggl ak MIR plak hahahaha maybe sebab masa matriks dy golongan resesive yang panggil ak MIR so ak x perasan sangat...

nak menjadikan cerita.. masa masuk ums ne ak satu kos ngan dy.. so ok la ak ada kawan.... mula dari situ la semua kos mate ak start paggil ak MIR . ye la bila dorang nmpak kawan ak ne pggil ak MIR so dorang pon ikut la panggil common sense la kan... hahahah mula dari kos mate smpai la ke senior smpai la ke master stdnt smpai la kepada adik ak... (okay ak pon kadang-kadang confius bila mak ak panggil adk ak , ak y menyahut)

so tujuan post ne adalah untuk penghargaan kepada kawan ak ne sebab dy telah menemui satu penemuan dalam pencarian nama panggilan ak ahhahahahaha


-teda keja sudah-

kenyataan

Tuesday, March 15, 2011
perhatian orang-orang kampung!!!!
sy ada pengumuman...

makluman....

saya ada kereta, rumah saya dekat dengan kawasan kampus (dalam setengah jam perjalanan la..)..
tapi tidak bermakna saya sentiasa ada duit dan kaya betul... walau parents dekat sini (KK) pon kena bagi bulan-bulan bha.. nak harap PT???? no way la... bayar yuran sem pon x lepas.. so kiranya nak bayar duit minyak, makan ,bayar program itu dan ini suma guna duit bulan2 kena bagi.. so klu nak minta duit tuh agak-agak bagitau la awal2 k... jangan tiba-tiba minta.. minggu ne nak duit minggu ne baru nak minta.. ingat duit boleh jatuh dr langit???? hujan mao turun pon ikut waktu... so paham2 keadaan orang.. mentang-mentanglah ada kereta rumah dekat ingt orang ne senang betul ??? so bertimbang rasa la sikit.... jangan selfish ....

al kisah adik lepas dr ceramah motivasi

Saturday, March 12, 2011
soalan adik ak lepas balik dr ceramah motivasi: akak klu la negara kta dilanda bencana mcm d jpun (jauh kan lah~~) pastu kita kena kc selamat oleh helikopter apa 6 benda akk akan amek????
jawapan ak : 1.teddy bear, 2.lappy.3.phone,4.purse,5.external,6.beg kuliah..
soalan lgi: klu la tiba2 heli tuh overload then kena soang bwk 1 barang apa akk akan bwk???
tanpa berfikir panjang : teddy!!!!
adik : apa???? lolsssss salah patut FAMILY...
ak: what???? family bukan benda okay!!!!! nahhh apa punya penceramah y bg ceramah ngn korang ne??????
adik: urmm ya la...
ak: lolssss


kesimpulan.... klu ye pon nak bg ceramah (mentang-mentang la budak2 kan) pikir la ayat baik2 ne ade plak camne apa kesss.. adehhhhhh

What are you most looking forward to right now?

Sunday, March 6, 2011

mao beli baju baru hahahahaha

Ask me anything

What did you eat for breakfast today?

Saturday, March 5, 2011

keropok lekor and mee goreng neggggg

Ask me anything

What's your favorite Sci-Fi movie?

avatar???

Ask me anything

What celebrity would you most like to meet in person?

Monday, February 28, 2011

nishikido ryo!!!!!!!

Ask me anything

SIGH .....

Saturday, February 26, 2011


lotsssss of things need to be updated...

its starts with my precious baby geo family day event.. thank God its over, even its not turn out well but its fine.. everyone had a wonderful day.
where is the WRONG word comes??? okay need to tell the truth its not coming out as we planned. lots of games been canceled due to the bad weather on that day. well no surprises we held our family day event on island-pulau manukan- specifically. but what i want to stress it here is we don't have to be perfect. for those were ex-smeshian you guys know how our bonda runs the events at school. eveeeeryyythingsss need to be perfect. guess i under that circumstances here too. but not with bonda , same typooo people like her.. im sick of it.
back on the family day story. one week before that event we (the ajk) been lotss lotsss and lotss in stress about the outcome of that event. on the arrangement on student (because we do it in island so lots of thing need to done), on the transportation, on the time management ...and bla bla bla.really??well im not that worried much but when your "orang atasan" is stressing on you about that stuff, of course you are going nuts..

and you are more going nuts when your "orang atasan" asking you to be on time while they couldn't!!! time management guys.. where is it??? don't gives us such a lame excuses like "don't you guys know that we were sleeping late last night?" hello do I care about you sleeping late?? not at all. what i care is waiting for you to come about an hour late...and pleeeease don't blame it on others..blame yourself when you couldn't be on time. when you says we need to be there 6 o'clock in the morning we be there 5.55 am.

enough about them....even there a lots i would like to wrote about it..

its time about us and me....erkkk
as i mention before that event are not going out as we planned. but we have the time of our lives. on that evening all of us were separates doing our own things. most of them are not letting their chance to dive into the sea (hahahah macam boleh nmpk batu karang) at least a few fish lolss. water activity are out off my league . yes you can ask me to take roller coaster, or even sky diving ( i'll think it twice) but swim??? erkk talk to the hand. but watching your friend swim and have fun in the water who can resist it?? hahaha then the sick person which is me ( still recovering from flu) , is realizing that suddenly she in the water with her friends. they kept on drag me to the deeper area, but i'm strong enough to say no. hahaha in the end i swim at the shallow area gigi-gigi air in malay hahahah. i guess that not call swim its a rendam or berkubang lolss . we kept on play in the water, not even care about the rain pouring on us. we kept play and play until all of us were tired. act not really tired its about the time. the boat are come to get us on 5 pm so there is a limit of time. huhuuhuu

on our way back to kk , the weather is terrible. luckly for me and some of my friends we get on our 1st boat along with some of master students who join us. along the journey(wasseh macam jauh) back to kk i felt its between life or death. the boat are bouncing , the rain is heavy, the boat driver are drove it like he were in some boat racing competition and we were in the middle of the sea. what happen if the boat of broken into pieces? what am i going to do.. i don't even know how to swim .. i think i'm the only person were scared about it, but when i look around me all off them looks pale.. despite of that we kept on laugh for no reason. every time the boat bounce we laugh. maybe its help us not to think about bad things probably going to happen. thank God we arrived safely..

and the next morning i having a fever... and missed my friend's sister's wedding ... sori fatin :'(








If you had a time machine, what date would you travel to?

maybe not what date, what year... urmmm 2005 perhaps .i love it

Ask me anything

What did you eat for breakfast today?

Friday, February 25, 2011

kebab?? hahahaha

Ask me anything

Sneakers or sandals?

both

Ask me anything

If you had to legally change your name, what would you change it to?

nothing~~ i love amirah =)

Ask me anything

Would you rather get up early or sleep late?

Wednesday, February 23, 2011

non of it!!!! i rather sleep early and get up late ngeeee

Ask me anything

If you could go back in time 10 years and tell your younger self something, what would it be?

study hard, take a good care on ur body ,ur face and ......

Ask me anything

Where'd you find out about formspring.me?

facebook?? iehhehehe

Ask me anything

What's your favorite drink?

coffeeeeeeeeeeeee

Ask me anything

Who's the funniest person you know?

me!! ahahhah

Ask me anything

Would you rather work at a large company or a small one?

anywhere asalkan dapat gaji y halal hehehehe

Ask me anything

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/Tkus12

If you could have the starring role in one movie what would it be?

anything~~

Ask me anything

ko x men toy tym kecik? x men barbie or masak2 pun? lol

men masak ye la kot men barbie NO way!!! ak takut tguk tuh patung ahhahaha

Ask me anything

What's the last good book you read?

sleeping arrangement by sophie kinsella

Ask me anything

What was your favorite toy to play with as a child?

Tuesday, February 22, 2011

toy???? urmmmm ak tguk cartoooooon jak nda men la toy2 ne ahhaha

Ask me anything

Do you believe there's intelligent life on other planets?

not so sure hahahhahahha???

Ask me anything

What do you think about formspring.me so far?

ok!

Ask me anything

If you could master one skill what would it be?

sleeping.. im sooooooooooo gooood at sleeping!!!! ahhaha

Ask me anything

If you could have any car you wanted, what kind of car would you get?

audi q7!!! huhuhuh but i already got viva elite hehehe okay bha drpada x da ngeh3

Ask me anything

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/Tkus12

lagu yg best skrg? any genre..

Tuesday, February 15, 2011

the script!!!!! suma best2 lagu baru, lagu lama tatap best!!! highly recommended lagu baru dorng for the first time ngeee

Ask me anything

napa ko tanya si gwen ja??? aku ko x tanyaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeeeeeee

Thursday, February 10, 2011

hahahahahahah ok nnt sy pikirkan soalan terbaik ehhehe

Ask me anything

kenapa bah ko rampas kebahagian si doro???? kenapa bahhhh?????? ahh!!

spa c doro???? ahhahahahaah

Ask me anything

adakah anda rasa kehilangan saya??

eya!!!! jenn lama x nmpk ko ... ehhehe nnt jumpa kta d manukan ahh

Ask me anything

macamana mok hilangkan batuk dgn cara yg lebih berkesan??? sebulan dah ni..

masak coke pastu taruk garam then masa panas tuh minum!!! btul mami sy slalu buat gtu brkesan hehehe

Ask me anything

What's your favorite TV show?

Tuesday, February 8, 2011

Gossip girl, running man, family outing, anything about NEWS, anythings about Kanjani 8 , anything about RYO NISHIKIDO ngeh3

Ask me anything

apakah?

tidak ada apa2 ahahhahahahahaha

Ask me anything

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/Tkus12

mir, sepa maw print tu slides geofizik?

hahahahahahahhaha itu ka soalan terbaik ko????? bha ya la ak la.... isnin mggu dpn gak kn?????

Ask me anything

formspring.me

Monday, February 7, 2011
Ask me anything http://formspring.me/Tkus12

What is the height of the jeju island??

how should i know~~~ ahhahahaah

Ask me anything

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/Tkus12

Weird! Weird ! Weird!!

Sunday, February 6, 2011
Assalamualaikum..

weird things happens to me today!! it's totally weird~~ ahhaha for those yang memang kenal aku, korang memang tau ak dengan adik lelaki aku macam cats and dogs (nak ckp lam bhasa melayu cam kasar plak so ckp omputih sikit heehhe). kire kitorang memang x bole dekat nak gaduh je.. akan ade je point untuk cari pasal antara sesama sendiri hahaha. nak cakap umor dekat??? x jauh sekali saaangat jauh 9 tahun gaps kitorang. tapi tetap gaduh ade je yang x puas hati la..

But for today.. suddenly Amir (adik aku) cerita dengan ak pasal masalah dy..
erkkkk hahaha then tiba-tiba ak rasa aku seorang kakak y baik sebab bagi nasihat kat dy ahahha

apa masalah amir??? tak kan nak tulis sini kot kalau suma nak dicerita ape y nak dirahsiakan (tagline afif=geo) haah


what ever happens today kompem ak akan ingt sampai mati wakakakakkak

walaupun dik kita slalu gaduh, tak puas hati, kasi kene mengene antara satu sama lain tapi I will always loves you wakakakakkakakka x bley blah!!!!

p/s: nasib ko, amir x dek blog kalau x kompem hangin satu badan budak ne baca post ak hahahah


formspring.me

Saturday, February 5, 2011
Ask me anything http://formspring.me/Tkus12 -bosan bha neh teda kerja mao study malas ahhahaha-

JAUH peRjaLAnan Abes MinyAk KeReTA!!!!

Friday, February 4, 2011



Berlaku la sebuah alkisah tertulis pada tanggal 1 Februari 2011 , ne kire last minute punya perancangan. Plan y sebenar memang kitorang (kitorang = aku, syaf, shyl dan fatin) rancang nak kuar jalan besa la gossip- gossip , lepak-lepak pada hari selasa tuh. tapi last-last tak jadi sebab semua pon ada komitmen sendiri wasseh cam banyak betol. nak dipendekkan cerita kire cancel la plan kitorang. lepas tuh tiba jam 8 malam ahad 30 Januari aku dapat satu call jeng jeng jeng hahaha call dari kawan ak namanya azheir nama pendek ajerrr hahaha.

"mir ak d kk sudah , bha bila mao jalan??" tanya ajer
" errr x tau la nnt ak tny dorng fatin" aku
" bha ok , ko bila free?? bukan ko kalau bole jalan malam jak ka???" ajer
" ahahha ya bha malam, sma weekend. bha nnt la ak cntct ko klu kami mao jalan k" aku
" bha ok" so ade la dalam 5 minit je kitorang cakap..

pastu ak trus tanya fatin macam?? bk kita macam besa. pastu bla suda start sebar sama sorang trus tersebar la.. maka dengan itu kitorang pon decide nak g makan-makan kat BURGER KING ehhehe

okay, ape kene mengene ngan tajuk post??? gini.. ikut plan y dirancang oleh aku.. ehem ehem.. kitorang nak makan kat Bk Putatan kire tempat tuh mmg strategik untuk kitorang y memang akan bercerita, ketawa hu ha hu ha, dan perbualan yang perlu ditapis oleh finas hahahaha.. sekalinya sampai-sampai bk tutup??? WTH!!!! lepas tuh aku, fatin dan hanis (kereta 1st smpai =) ngee) trus jadi cam blur dan bingung. untuk pengetahuan umum BK x banyak kat kk ne so kitorang cam pendek akal la kejap nak pg mana... pastu dalam kesenyapan berfikir tiba-tiba fatin bersuara : eissh ak lapar ne yang penting ak mao makan BK jugak~~~ call ajer tanya mana ada lg... ahhaha

ajer ne plak kire gile kentang minat makan bk kalau bole hari -hari, hari -hari la dia makan hahah x dek la propa je tuh... so ajer pon mencadangkan makan kat bk damai.. kire jauh la dr tempat sal.. x kesah la janji makan bk ahhahah

so sampai-sampai kat bk damai tengok tempat dia kecik je huhuh agak kurang selesa nak bercerita suma kan. tapi bila kitorang masuk, okay mmg saaaannngggggattt bisssssing hahaha kire x segan la jugak kalau kitorang nak berhu ha hu ha ahahahha

oKay, mesyuarat AGUNG ynag x berapa angung ne dihadiri oleh::



pengeoorosi :AZHEIR a.k.a ajerr



S/U : sheila Darno a.k.a shyl
bendahari : syafikah a.k.a syap


Keps: fatin

-abaikan muka ak grrr-




abaikan muka ak gak buat-buat x nampak hahaha
nak tunjuk anne tuh

Ketua kebersihan : ANNE



orang perantauan

y pki spek , curl-curl rambut rafik sebelah tuh hadi

Ketua keceriaan : rafiq
Ketua Makanan : hadi



y pakai sweater merah tuh hanis

Ketua disiplin : hanis


haahha apa-apa pun malam tuh aku enjoy gile-gile. segala beban y ade lam kepala otak suma terkeluar ahhahaha thanks guys korang memang the BEST!!!!!






Holiday finally OVER!!!!!

Saturday, January 8, 2011
hahahah dalam kelam kabut kemas barang sempat lagi ak update blog huuhuhuh okay sok dengan rasminya akan bermula semula kuliah wawawawa tidakkkk knapa ak rsa x puas neh kat rumah??? hahahah apa-apa pun next sem urmmm apa azam nak wat ahh??? x mao tido time lec??? x mao dtg lambat lec???? x mao dtg lambat lab??? atau pun x mao wat report last minute???? ahhahaha cam setiap sem pon azam aku same jer tapi x penah plak nak tercapai-capai... y ptg niat ( bak kata pepatah shyl ).

anyway good luck la untuk sem ne y bakal berjumpa geofizik urghhhh tidak

x pa sem ini akan lebih baik daripada sem lalu wakkakakaka

DINoSAUR wujud d MALAYSIA????? part 1??

Sunday, January 2, 2011
mula-mula skali... Paleontologi??? urghhh subjek paling sy tak minat... tapi kelas lab paling suka sebab lab paling sekejap 30 min da abes. ahhahahaha klas??? exam paleontologi??? whattt??? paling fail.. tapi x fail la xam hahahha bole la stakat b.. huhuhuh

okay2 back to real story, ade la sorang kawan ne post kat fb pasal pameran batu-batu pelik d Muzium alam Semulajadi, Putrajaya.. (sebenarnya sy teringiiiiiin sgt nak pergi... huhu) pastu tibe -tibe terbuka la pasal berita ne...

Dinosaur wujud d Malaysia??? okay kesahihanya blom pasti lagi tapi memandangkan negara jiran seperti Thailand ,China dan Laos menemui fossil dinosaur herbivor x mustahil negara kita akan ada di dalam lapisan batuan. banyak para geologist da pergi da eksplor banjaran TITIWANGSA dekat taman Negara PAhang sebab kemungkinan dinosaur dahulu wujud dikawsan itu tapi disebabkan oleh kekurangan petunjuk dan kawasan yang luas ekspedisi ini gagal.. ini kerana fossil dinosaur sudah tertanam dalam batuan dan tanah begitu lama.

Pakar Paleontologi UKM, Prof Dr Mohd Shafeea Leman berkata, penemuan fossil dinosaur d Thailand pada Februari 2010 ini memungkinkan kewujudan mamalian purba itu d Malaysia.... (prof ne punya lec note mmg superb.. ahhaha)

okay ne gambar fossil dinosaur...
apa ne???? mula-mula saya pon blank.. tapi ne rupanya fossil telur dinosaur.. wow~~~
satu-satunya pengumpul tahi bintang atau batu meteor secra serius d Malaysia, adalah Datuk Jaafar Jamaluddin..

untuk pengetahuan umum fossil telur ini sudah berusia 65 juta tahun. Beliau juga menjelaskan bahawa ini adalah koleksi bersempena mengenang kesan hentaman meteor pada permukaan bumi.


okay apa kena mengena fossil telur dengan hentaman meteor.. urmm jap buka slide geo sejarah.. ahahhaha

okay cerita dy gini... dlu pada zaman purba terdapat satu era yang dinamakan era mesozoic.. dalam era ne terbahagi kepada 3 period iaitu dimulai dengan triassic kemudian jurassic then cretaceous ..

pada zaman triassic mamals mula terbentuk begitu juga dengan dinosaur.. pastu bile zaman jurassic burung-burung pulak mula terbentukb.. tapi bla pada hujung zaman cretaceous dinosaur mula pupus... kenapa??? para saintis masih lagi cuba untuk mengenal pasti apa sebenarnya yang menyebabkan kepupusan yang besar ini berlaku...

walaubagaimanapun banyak theories untuk menerangkan bagaimana dinosaur boleh pupus. sepertimana di atas dinosaur pupus pada penghujung zaman cretaceous, bagaimana haiwan yang hidup secara dominan pada 150 million tahun tidak boleh survive??? fakta saintis menyatakan bahawa banyak hidupan mati bersama dinasour pada zaman itu tapi terdapat juga segelintir species yang terselamat. antaranya adalah cacing tanah ( so bak kata prof. Baba hormat la sikit sma cacing kerana ia hidup lebih lama di bumi dr kta hahahha)

okay bile sy search-search di internet pasal extinction ne ade experts disagree dengan apa y bakal di tulis disini tapi ini lah yang kami belajar dalam geologi sejarah so sy percaya dengan lec sy lolsss

kembali ke sejarah bumi. kepupusan ini berlaku dalam jangka masa yang tidak dapat ditentukan, ada yang berkata mengambil masa bertahun-tahun ada yang berkata mengambil masa beberapa hari, tapi apa yang pasti kepupusan ini memberi kesan kepada Bumi, tumbuh-tumbuhan, hidupan dan juga air yang tercemar.

okay jari ne da tak sabar nak tulis pasal penyebab kepupusan dinosaur..

pertama sekali adalah mungkin disebabkan oleh catastrophic extinction.. pada penguhujung zaman cretaceous belaku perlanggaran diantara bumi dan asterois, kemudian berlaku eruption dan juga beberapa siri letusan volcano yang kuat. ada juga yang percaya bahawa meteorit ataupun komet menghentam Bumi. banyak batu-batu meteorit dijumpai di bumi dan juga bekas kawah atau pun craters dijumpai sebagai bukti ini perlanggaran major ini. perlanggaran major ini juga menyebabkan pada waktu itu bumi diselaputi oleh kepulan asap yang tebal, debu-debu dan juga steam.. bukan itu je bumi tidak dapat menerima cahaya matahari untuk beberapa tahun.

so tak hairan la kenapa cacing tanah boleh survive. dorang kan hidup dalam tanah kekurang cahaya matahari x jadi masalah, bile hentaman meteorit berlaku hidupan bawah tanah boleh menggunakan kebolehan dorang untuk bersembunyi dan terselamat dari hentaman itu... namun disebabkan bencana ini ekologi bumi berubah dan juga cuaca bumi berubah,

Illustration of volacanic eruption Illustration of forest fire

fuhhhhhh okay sampai sini je la dlu~~ da x larat malam nanti sambung cerita pasal dinosaurs ne~~ lols

adios amigo~~~ hahaha

WELCOME 2011 !!!






okay 1st of all kitorang tidak makan kat KR k.. gambar tuh saje je teringin nak makan tapi suma pon pokai-pokai sekarang.. so lalu je la..

2nd kitorang bukannya makan malam new year ne sebab nak sambut new year sebaliknya saje nak makan sebelum kawan kitorang yang bernama ELYSA wasseh.. nak pindah... hukhukhuk... kire ne macam farewell dinner la huhu tapi kitorang tak nak jadikan ia sebagai tears dinner so semua pon avoid cerita sal pindah-pindah ne... akhirnya dinner ne jadi laugh dinner.. seriously malam tuh saya x berhenti-henti ketawa... suma cerita lama, cerita baru, cerita bakal berlaku suma kluar bisala bile geng-geng lama berjumpa.. tapi x ramai pon 4 org jer haha tapi riuh rendah macam 10 orang kay.. kitorang ketawa sampai customer lain notice dan asyik pandang-pandang meja kitorang.. so WHAT?????? kawan ak nak pindah korang y lain diam!! (tu la y ak pikirkan mase dorng tguk2 kitorang)

then kami makan-makan sampai la pizza tuh dah nak tutup.. tapi dalan keseronokkan kami tuh tiba-tiba buat hal plak cashier pizza ne.. bole-bole dy lupe nak punch cheezy lava y kitorang order... pastu ble kene serve pan pizza kitorang suma saling berpandangan... then kawan sy yang memang kaki piza ne mengeluarkan fakta -mir bukan kita order cheezy lava ka????-
pastu mule la naik hangin suma org x dek la sy jer.. hahaha

nak dipendekkan cerita dan disebakan malas nak tggu lagi kitorang pon terime je la pan piza tuh huhuhuh tapi x pe la skali sekala (nak sedapkan ati)

conclusionnya- malam tuh sangat bermakna dan akan menjadi kenangan y paling best dan indah (wasseh) dalam sejarah hidup saya =) hahaha

happy new year alls!!!