Keria ! oh keria! dimanakah kau?!!!

Thursday, December 23, 2010

okay hari ne... x pasal-pasal nak bgun awal .sebab???? nak makan kuih keria, so keria punya pasal sanggup bgun kul 6 pagi semata-mata takut kalau tido balik nanti terlajak smpai kul 8 hahahah. dari hari Isnin lagi tah semacam jer tekak ne rase nak makan kuih keria akhirnya Jumaat jgk dpt yesss..opss Alhamdulillah~~~ untuk pengetahuan umum ececece kuih keria ne merupakan kuih yang agak susah jugak la nak dicari kat Sabah ne yang aku tahu ada 1 tempat jer dan paling sedaaaap!!!
semasa ayah dan adik aku still lagi dok tdo aku kuar senyap ,wahh tiba-tiba terase cam budak nakal nak kuar mlm ,sneak out LOL
Drive bukan main laju, hahaha takut nanti ayah aku bangun then perasan anak dye lagi sorng ilanggg??? ahahah
so, beli da beli kuih keinginan trus balik umah.
sampai je rumah x sabor nak makan, belum taruk atas pring lgi nahhh kau 1 kuih keria NGAP dalam mulut =)

keria oh keria

walaupun da banyak sarapan mak buat namun keria jugak la~~~ ahhaha

kak! keria RM 3!! (banyak glerrr)

Osaka Romanseque!!!

Tuesday, December 7, 2010
Osaka Romanseque!!
urmmm macam da berpuluh kali ak dgr lagu ne dr semalam sampai hari ini...
uniknya lagu ne dy masukkan nama2 tempat d osaka,Japan y kira hotspot org dating la hakhakhak tapi y sedihnya lagu ne pasal break up tapi melody dy sgt best sbb tuh ak ska . tapi bila da tau makna lagu ne n faham lirik dy aiiikk cam jiwang plak ahhaha nway saja nak share kat sini ne translation lyric dy :

English

Today people are destined to meetIn that far, far western city
If you're going to fall in love, then start at Midosuji
An elegant story

We were lost that day
We were stubborn and hurt each other
I watched you run off and disappear at Umeda Station
You said this town's speech is vulgar
But I won't change
I'll say, "I love ya"

I'll search for you and hold you
Faster, faster, running after you
People come to Shinsaibashi for love
An elegant story

You loved the gardens of NaniwaFrom where we frolicked together in the ferris wheel
We could see Kobe; I believed those days would continue forever

My heart longs for the remnants
Though I think it might be too late
"I still love ya"

Where shall I chase you to?
North, to Minami EbisubashiI want to start our love over again from Midosuji
An elegant story

You looked back at the intersection
Gazing at me
I can't forget your tender voice
Time has stopped

Today people are destined to meet
In that far, far western city
If you're going to fall in love, then start at Midosuji
An elegant story
I'll search for you and hold you
Soon, soon, running after you
People come to Shinsaibashi for loveAn elegant story


FYI ne la band y nyanyi lagu ne KANJANI 8 .. tell u the truth mulanya suka band ne sbb dan semata2 kerana ada nishikido ryo tapi lama2 dgr lagu2 dorng best pulak hahaah


have a great day =)

not in the mood

Thursday, December 2, 2010
dear blog,(ehem ehem)

arghhh ak tension okay bla plan mao jln trus cancel cancel cancel!!!! tambah tension bila da plan bgus tiba roadtax keta mati tambah tension bila decide mao independent mao naik bus memandang kn da janji sma kwn mao jln x kena bg tambah bengang bila reason x bole naik bus + jln kena jg adk d ruma!!! tambah panas bila pikir ~bulih plak ko klu lepas skola pg duk umah dr jam 2 smpai mak balik~ haih tension2 ne lebih tension dr baca petrologi kay

Smesh sports day

Thursday, November 25, 2010
16/11/2010 telah berlakunya majlis hari sukan sekolah lama smesh terchenta~~ ahahha maka dengan itu selaku org kuat smesh (tettt) dtgla nak memeriahkan majlis.
banyak y da berubah terutama muka junior2 haha ada y ak x knal ,n x smpat nak knal... cikgu2? ada y bertambah dan berkurang tapi kebanyakkannya kenal la ak hihi n pengetua da tukar da dari belakang cam ayahanda tuan haji wahid =) ape lg??? ohya nama rumah sukan pon da tukar. terlampau panjang smpai ak x smpat nak hafal huhuhuhu no more NEPTUNE!!!! namun ada 1 rumah putih??erkkk?? tah la x tau tapi rasanya tuh mayb form 1 y lambat masuk x smpat nak daftar rumah sukan.
n bukan nak bangga zaman kami skola dlu, tapi sukan smesh tahun ne cam hambar jak x meriah lansung... mungkin 1 faktor sbb form 5 x de kene soh study n mayb juga sbb neptune da x da, n mayb jugak sbb nama rumah sukan terlamapu panjang smpai susah nak wat lagu rumah skn, n mayb juga tradisi sukan smesh da x da!!!!! sedih2 =(















muka wajib hadir hari sukan hihiihhi















malu la konon bucur hahah


















saturn dan venus???? no more tah apa tah nama dy hahaha

english xam!!!




Before exam english jill and abel sempat lg berposing kat taman oxford ums .
posing ala2 model banner~~ ahha tapi smart gambar ne.. n kami suma berangan 1 day masa kami konvo, kami pasti akan bergambar ramai2 kat sini~~ view dy sgt nice!!!!

=)

After GeoChem!!!!

Friday, November 12, 2010
nyum2!!!! hahahah SECRET!!!! melantak selepas presentation hik2
urmmm b4??? i guess but it could be our second order~~~ hahaha
ABel is craving for CHEESE CAKE
sooooooo hepi =)

GeoChem =)

Hari ne ada presentation geochem!!! waaa tapi disebabkan giliran terakhir bnyk la aksi2 y sempat d tangkap ahahha . pi d atas adalah my senior sgt berdedikasi study while waiting for her turn.... daripada kami y dok ber cot cet je hahahahah

hahaha steward again!!!! this time asek tersenyum memegang board merahnya hahah
mek: ak x peduli y ptg cakap je ngn yakin klu ptof tanya LOL!!!
akmal: x suda2 crta sal rumate dy

so y blakang tuh prof tersayang prof baba musta n abg ali my demo hihihi =)

DRUGSSS????

sakit,demam, bengkak segalanya ada sehingga x mampu nak mengadap paper maths isnin ari tuh klu ayah x suruh pegi gak klinik.pegi klinik, doc refer pg hospital last2 nak cepat gak baik pegi la damai specialist tapi nasib baik smpt pegi damai specialist treat sblm terlambat in the end sempat gak jawab paper maths y tah apa2 tuh huuuhuhuh nasib jugak la da ok klu x , x tau la apa jadi... huhuh menangis2 mlm tuh nak study sakit sangat, nak tido x dpt bengkak sakit huhuhuhuh nak tau sakit?? hahaha biarlah hanya ak y tahu dan Allah S.W.T hihihih y ptg pegi jer damai doc terus letak ak kat 1 mesin ajaib dalam 20 min trus ok hahahahaha Alhamdulillah ok jgk

lepas tuh bermacam2 ubat kena makan aduiiiiii

antaranya: vit c 1000mg
folic acid,
vit e
antibiotic (4sure)
painkiller
sofadex hohooh

yeay!!! Part 2!!!!

Wednesday, November 10, 2010
Yeebaaa Yeebaa!!! walaupun skarang da abes stdy week so kiranya masuk xam week la da tapi smbungn cerita kisah stdy week sgt hebat... huhuhuh last 2 entries pasal jln2 wat fieldwork. well now pasal wal Report fieldwork =) haha x la suka sgt pon membuat report menyeksakan. Plus , kene present plak apa hasilnya.. suppose 2 be last monday tapi clash ngn presentation 3rd year geoengine. so kitorang undur diri bg can dlu.. ahha padahal bukannya ready da pon . nway this coming Friday la plak presentation tuh.. wish me luck n x dpt soalan susah2 dari Prof Baba. owh pleeeeassseee prof jgn bg soalan y bukan2 hohhoho while people are busy doing ,working and REPORTING in the lab, i take a quick snap =)


Study hard??? yup... SEDIMENTOLOGI!!!

STEWARD's litolog: Putra MENIRU!!! hahaha
LOLs :HANIS kut??? confusing on demo's name??? hahha
GATSBY: "things that i won't go out with ... "Putra hahah



memujuk diri sendir ='(

Monday, November 8, 2010
hurmmm besok xam final, and telinga ak suddenly pekak sebelah x tau knapa tiba2 pagi tadi ada la sakit sikit2 tapi tah mlm ne tiba2 sakit dy melampau n trus ak x dgr .. sgt rsau skang ne nak stdy pon x dpt.... ='( ingt besok awal2 pg nak g klinik b4 xam, xam jam 2 ptg dgn harapan mak dpt bawa g klinik, rupanya besok mak ada kursus so mmg x dpt nak teman ak g klinik besok. pegi sorang2 la jawabnya... sedihnya ... siyes x tahan sakit ne , Ya Allah besarnya dugaan ini ak x mampu menahan.

while stdy week part 1 =)

Wednesday, November 3, 2010
define me a study week???? study la~~~ tapi ak??? pegi site wat litolog~~ hurmmmm tapi y ptg kami have fun masa wat litolog sbb best dan ne lg senang dari wat experiment geochem y melibatkan chemical n equation.. namun~~~ hujan!!! berbasahan sambil membuat litolog.. paper deskripsi litolog ak habis basah terpaksa buat baru.. tapi da siap hiihihih alhamdulillah da selamat smpai ke tgn demo ak report tuh..

haha kesian adrian menjadi mangsa ak mengukur ketebalan lapisan.. suma org pelik knapa nak ukur ketebalan lapisan?? ahahha sebab setiap lapisan mengandungi satu episod pengendapan... dimana macam2 cerita bole kluar dari 1 lapisan.. sbgai contoh pengendapan dua kali dimna batu pasir terendap dua kali y sepatutnya lepas bt pasir terendap batu lumpur lagi. tapi disebabkan oleh bnyk faktor macam arus turbidit, kawasan sekitaran dan etc makanya batu pasir tuh pun terendap lagi skali.. hihihi

berkata : naaa syaf ak jmpa suda gelongsoran!!! kira ad!!!! miahahahha

dari kiri alia ,aku n fatin

selepas berpuas hati dengan hasil litolog kami muka hepi suma hahahaha






1 week!!!

Saturday, October 23, 2010
OMG!!!!! 1 week more to go till my final!!! still not studying yet... adui2 dis thursday got fotogeologi final xam!!!!!! maaaaaa w`at i do need to study for fotogeo??????? hurmmmmmm wish me all da best of luck huuhu

Free time much???

Friday, October 15, 2010
urmmmm recently rajin plak ak nak update blog almost everyday plak tuh huhuhuh gud 4 me.... at least ada sumthing nak d buat. well 2day hanging out wit fatin.. suppose ada sheila but suddenly dy cancel. huhuh so me, fatin, syaf n moody haha
we watch the other guy.. quite funny but sadly i dun even understand that story... menyesal pon ada gak.. hahahaha for those y teringin nak tguk movie please dun watch the other guy better u guys tguk sammy adventure. ahhaha

THE SWITCH is highly recomended hihih


what a day!!!

Wednesday, October 13, 2010

from gloooooooomy day to a shiny day ahhahah
whatever.... y ptg ari ne i have full blast fun wif my friend.. than
ks 2 abel n jill!!! seriously its been a while since ak dpt jln2 ketawa2 cam ari ne... heheh rite now abel already sleeping at my room.. da x larat nak balik bilik dy + x mandi lg trus tdo ahahha.
apa2 pun check this out!!!
STATE OF UNION

OUT IN
cinema THE SWITCH
1b suria
CENDOL!!!!! KFC



Sunday, October 10, 2010

TIME to MYSELF???

Finally setelah 3 minggu bersusah payahakhirnya ak dapat meluangkan sedikit masa dirumah..Tapi besok isnin sudah!!!! sedimentologi blom siap!!!! hurmmm pening2...bole x klu x mao g ums besok.????urmmm tapi besok suma wajib dtg urrrmm cmna ne???? ak penat da belajar huhuhuhhuhuhunway ak merindui kawan2 ak sepcially smeshian!!! hurmmm rindu ngn korang suma... walau ak ada dapat bnyk kawan baru tapi kawan baru x sma ngn kawan lama!!!! rnsu zaman dulu2 berlarian2 d koridor klas, pulang prep sma2 huhuhu sedih2..

this pic is taken by adli klu x silap la... sb ak nmpk anne snnnnaaaa tuh tgh menangkap gmbr kami.. hiihih




MISSSSSSSSSSSS U GUYSSSSS A LOOOOOTTTTTT!!!!

air terjun ku!!! =)

Friday, October 8, 2010






aku seorang pelajar. menetap di kampung cd. aku mengikut program pameran kampungku di tamu gadang demi mendapat tampat pada semester hadapan. aku pun siap membuat hiasan. tiba tiba aku diberitahu tema pameran tamu gadang adalah alam sekitar. aku tidak tahu dan tiada pameranku bertemakan alam sekitar. sepantas kilat aku memikirkan idea. setelah penat berfikir dan berfikir, aku mendapat idea bertemakan bambuu. dan aku pun menyiapkan pameranku. akhirnya siaplah seperti pameran diatas.

cerita benar amirah. penulisan diedit oleh putra.
sakian tarima kasih.
(cerita ini disediakan khas oleh mohd. putra israq)

u've got cursed!!!!!

Thursday, October 7, 2010
demmmmmm mggu ne pecah rekod mggu paling banyak makian terkluar dr mulut ak....sbbb?????? bnyk org cam #@$^%!!! ak jmpa mggu ne!!! sabar mira..... urmmmmmmm mengeluh jak la pa leh wat .

petrologi terCHENTA!!!!

Monday, October 4, 2010
huaaaargggggghhhhhhhh sgt terbaek dapat 0/10???!!!!!
tapi x tau napa ak rasa hepi la plak hahahah sbb at least 0 bukan -ve hhoohooh nice
naseb baik x jwb berjela2 hahahahahah ko jwb 10 page pon tapi klu x kena dgn kehendak prof sama jgk~~~ even kena tolak markah lg sbb jwb salah adussssss pening eden
urmmm besok stsrt da events tamu gadang hope berjalan lancar
tapi x jugak berapa lancar klu ak kene keje dgn ONARIANS!!!! ahhahahahahahahahah nnt ak post2 gmbr onarians hahahahahhahahaahahahahahaa


tu je la ari ne sori no pics~~~
later la k gigibiru x okay plak hihihih
JA'NE!!!!
=)

bila AMiRaH gila kuasa!! ngeh3

Thursday, September 30, 2010

mira gila kuasa suma aktiviti kat ums nak ikut ohhoh .. dah tu sendiri kepenatan owhhhh 2 mggu berturut2 x da masa utk diri sendiri... diri ak terikat ngn bermacam events n midterm n assignmnt huhuhuhh
so this is my new 2 babies hahahaha
2 events ne berlaku serentak hari y sma .. macam rasa nak belah badan jd dua huhuhuhhu
letih nya~~~~ nnt suma dtg la during convo.. ak akan jual cup cakes gerai lot 1b hahaha smart kn???? klu ak x da kat gerai 1b tuh cb cri d booth kolej kediaman cd ahaha ada la ak sna menapak hihihih

nway ne la poster cupcakes kami.... hihih sedap tau especially y oreo cheese beli la hohoohho

my GEOCHEM

Tuesday, September 28, 2010

huhuh da 2 kali xam geochem kena postpone... tapi 2 kali jgk ak x pndi nak start2 study -sigh~~-
2 mggu berturut2 involve ngn events. tu la y mengada2 nak ikut tuh pesal?? konon nak collect sijil tapi memenatkan diri sendiri sma jgk~~ hurm skang tgh urus events tamu gadang hope x seteruk y dulu pny =( meanwhile geochem ~~~!!!

start of something new =)

Friday, September 17, 2010
berusaha untuk mengaktifkan diri dengan blog =)

SEG oh SEG !!!!

Wednesday, January 13, 2010
semakin hari semakin tension~~ nak stdy pon x dpt.... gara program shell kepala otak ak beserabut~~ tolong la~~ ak pening kpala ooo teda mud nak stdy, teda mud la sumanya~~~ hurmmmm cmnane???? risaunya~~
makin tua makin ssh idup~~~='((